parallax background
Vreau sa am dinti mai albi
martie 22, 2016
Cat rezista fatetele dentare?
martie 22, 2016

Profilaxia orala


Masura simpla de mentinere a starii de sanatate orala. Cuprinde detartrajul cu ultrasunete , sablarea dentara (air flow), instructajul de periaj dentar corect, fluorizarea profesionala in cabinet. Prezentarea tuturor mijloacelor ajutatoare de mentinere a unei igiene orale ireprosabile.


Indicatii

Periodic din 6 in 6 luni sau individualizat pentru fiecare pacient in parte in functie de situatia / starea dentitiei.

Contraindicatii

Nu exista contraindicatii absolute. Exista insa categorii de pacienti la care detartrajul cu ultrasunete trebuie facut cu precautie (pacientii purtatori de stimulator cardiac , diabeticii, bolnavii cronici, etc)

Avantaje

Mentinerea starii de igiena orala. Reduce riscul de aparitie al cariilor si a bolilor gingivale, elimina petele / depunerile de pe suprafata dintilor. Leziunile incipiente pot fi identificate in cadrul sedintei de profilaxie.

Dezavantaje

Fiind o masura profilactica (de prevenire a afectiunilor in sfera oro-maxilo-faciala) nu are dezavantaje. Poate exista un usor discomfort in timpul manoperei.

Clasificare

Profilaxia orala este o manopera care se adreseaza tuturor, ea are anumite particularitati pentru pacientii purtatori de aparate ortodontice , pacientii cu implanturi dentare sau pentru pacientii purtatori de proteze, copii si gravide.


Alternative

Fiind o masura de profilaxie ce are ca scop indepartarea depunerilor de pe dinti si gingii , nu exista alternative de tratament.


Durata

Aproximativ 60 de minute in functie de gradul de dificultate si cooperare a pacientului.La ce trebuie sa ma astept?

La o usoara sangerare a gingiilor in timpul si dupa sedinta de profilaxie (care se opreste de la sine) precum si la o senzatie de dinti mult mai “aerisiti” si curati.


Eventuale neplaceri

Poate aparea o usoara sensibilitate a dintilor a caror radacina e descoperita ca urmare a retractiilor gingivale.