Diferente culturale in estetica dentara

Visagism – Arta compozitiei dentare
aprilie 11, 2017
Corectii ale buzelor
aprilie 19, 2017

Zambetul frumos nu este perceput la fel pe diverse coordonate in lume. Si aici exista perceptii diferentiate in functie de cultura. In SUA , de exemplu, zambetul este considerat frumos numai atunci cand dintii sunt absolut uniformi, drepti si de un alb stralucitor. In Europa este preferat un model de frumusete legat mai curand de naturalete. Dintii ar trebui sa aiba pe cat posibil o nota de naturalete, asta insemnand ca nu ar fi bine sa fie prea uniformi si nici prea albi.

Evolutia in ultimii ani a aratat ca si europenii se apropie de imaginea americana. Si la noi dorinta de a avea dinti cat mai albi devine mai acuta. Modificarea culorii dintilor este insa numai o dorinta dintr-o lista intreaga. Multe persoane au o pozitie defectuoasa a dintilor, dinti lipsa sau un parodontiu problematic, ceea ce nu percepem neaparat ca fiind frumos. Pentru toate aceste chestiuni stomatologul este unicul interlocutor adecvat. Acesta are solutii terapeutice pentru aproape orice. Ne poate ajuta sa obtinem un zambet frumos si, astfel, o crestere a respectului de sine si mai multa bucurie de viata.

Printr-o igienizare profesionala se pot indeparta diverse straturi de  tartru care acopera dintii, prin inalbire dintii se pot deschide la culoare, plombele estetice nu mai sunt vizibile ca atare, prin fatete se obtine un efect optic absolut nou.

La incisivii centrali de exemplu, corecturile cosmetice dentare (ortopedie dentara) pot fi efectuate astazi prin tehnici moderne aproape invizibile, fatetele si protezele dentare – in special din ceramica – nu pot fi deosebite astazi de dintii naturali, terapia in cazul parodontozei ne poate ajuta sa obtinem gingii frumoase si sanatoase, implanturile dentare pot inlocui dinti individuali sau, in cazul persoanelor lipsite de dantura, le pot darui acestora dinţi. Toate aceste terapii servesc unui singur obiectiv – bineinteles in afara celui legat de sanatate – de a ne darui un zambet mai frumos, mai atragator si o stare de bine.

(adaptare: My Magazine)