parallax background
Cum sa-mi ingrijesc dantura?
martie 22, 2016

Albirea dintilor


Manopera de albire a dintilor este parte integranta din estetica dentara. Reprezinta o metoda neinvaziva si facila de a imbunatati aspectul (culoarea) dintilor dvs.


Indicatii

Pacientii cu o dantura naturala (dinti naturali) care isi doresc o imbunatatire a zambetului. Reprezinta o procedura neinvaziva la indemana tuturor.

Contraindicatii

Dintii cu distructii carioase extinse nu sunt indicati pentru albire decat dupa tratarea acestora. Dintii prevazuti cu coroane dentare, fatete dentare sau obturatii (plombe) extinse, nu sunt indicati pentru albire.

Avantaje

Obtinerea unor dinti mai albi cu mijloace neinvazive intr-un timp scurt de tratament

Dezavantaje

Rezultatele obtinute pot fi mentinute pentru 1-2 ani in functie de obiceiurile alimentare ale pacientului. Pe perioada tratamentului poate aparea o usoara sensibilitate dentara.


Clasificare

Albirea dintilor facuta acasa este mai laborioasa si dureaza mai mult timp. Albirea dintilor in cabinet este mai rapida.


Alternative

Fatetele dentare sau coroanele cermice. Au avantajul ca isi pastreaza rezultatele obtinute un timp mai indelungat, fiind in schimb mai invazive si avand costuri mai ridicate.


Durata

Varianta pentru acasa dureaza aproximativ 4-5 zile (nopti), varianta in cabinet aproximativ o ora.La ce trebuie sa ma astept?

La o usoara sensibilitate in timpul tratamentului si in primele 24h dupa albire.


Eventuale neplaceri

Sensibilitatea / durerea tranzitorie, nu este obligatorie.